Waardevolle content eerst!

Wat is waardevolle content en hoe kan je waarde toevoegen aan je berichten?

Als fotograaf en contentcreator is het verleidelijk om je social media en blogposts te vullen met afbeeldingen van je nieuwste werk, updates over je diensten, en aankondigingen van aanstaande fotoshoots.
Deze inhoud is zeker belangrijk voor het promoten van je werk, maar volgers willen meer dan alleen maar promotie over je eigen bedrijf.
Wanneer je waarde aan je berichten toevoegt vergroot je je betrokkenheid. Je geeft hen iets wat ze kunnen appreciëren en dat wordt uiteindelijk in dank afgenomen!
Naast dat je een volledig beeld geeft over je bedrijf, zet je je ook als expert in the picture en helpt het natuurlijk ook om je SEO (vindbaarheid op Google) te verhogen.

Waarom Waardevolle Content?

De tips die je aan je klanten geeft, daar kan je ook content van maken.

Als ondernemer ben je niet alleen bezig met het verkopen van je diensten of producten, je bent ook bezig met het bouwen van een gemeenschap rondom je werk.
Een van de beste manieren om dit te doen is door waarde toe te voegen aan het leven van je volgers. Dit kan variëren van het delen van handige tips en trucs, tot het bieden van inzichten in de laatste trends in jouw wereld.
Bij mij zullen dat dus tips zijn zoals deze, over contentcreatie of over hoe jij de beste foto’s kan verkrijgen voor je bedrijf.

Hoe Voeg je Waarde Toe aan Je Berichten?

Hier zijn een paar ideeën om waardevolle content te creëren voor je publiek:

  • Tips en trucks: Deel je expertise en toon jezelf als expert

  • Inspirerende verhalen: Toon beelden en vertel het verhaal dat erbij hoort.

  • Behind the scenes: Mensen kijken graag mee hoe je hele process verloopt.

  • Inzichten in je industrie: Bespreek wat er de trends zijn of wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

  • Klantgerichte inhoud: Deel klantgetuigenissen, geef mensen een kijkje in de ervaringen van anderen. Je kan ook ideeën geven over geschenken met jouw product of waar je jouw product nog bij kan gebruiken.

Goed voor je SEO.

Wanneer mensen opzoekwerk doen over diensten of producten die je aanbied, dan wil je gevonden worden.
Wanneer je dus waardevolle content geeft, dan gaan mensen uiteindelijk zien welke expert jij bent en hoe sympathiek het is dat je ze geweldige verhalen en ideeën aanbiedt
Zo zal je stilaan klanten binnenhalen die bij je komen omdat jij het bent.

Door regelmatig over verschillende onderwerpen te spreken op je website of socials, zal je ook makkelijker vindbaar zijn omdat de trefwoorden terugkomen in je teksten.
Dus het kan je een enorme winst geven in vindbaarheid en uiteindelijk inkomsten.

Meer weten over content creatie?

Johan Gagelmans Content Creatie

Neem dan contact op met mij, Johan Gagelmans.


Als professioneel content creator en verhalen verteller help ik bedrijven en ondernemingen zoals de jouwe om meer impact te maken online.


Previous
Previous

7 stappen om een contentkalender voor jouw bedrijf te maken.